Τα προλουστραρισμένα δάπεδα 3 στρώσεων είναι δάπεδα σύγχρονης τεχνολογίας που αποτελούνται από 3 στρώσεις φυσικού ξύλου.

Η μεσαία στρώση έχει τη φορά των ινών του ξύλου κάθετα με τη φορά των 2 εξωτερικών. Έτσι μετά τη συγκόλληση των 3 στρώσεων ένα ομοιογενές σύνθετο ξύλινο παρκέτο εξαιρετικά σταθερό.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΑΠΟ HEVEA

Η Hevea Brasiliensis(καουτσουκόδενδρο)  είναι ένα καλλιεργούμενο είδος δένδρου που παράγει φυσικό καουτσούκ .Όταν το δένδρο φθάσει σε ηλικία που η παραγωγή καουτσούκ δεν είναι μεγάλη τότε κόβεται για ξυλεία.

Σήμερα η Hevea είναι γενικά αποδεκτή σαν ένα εξαιρετικό, σκληρό ξύλο που αντικαθιστά είδη με σπουδαίες φυσικές και μηχανικές αντοχές .Η ύπαρξη ενός σκληρού ξύλου με παρόμοια πυκνότητα και χαρακτηριστικά με τη Δρυς, με πολύ μεγάλη σταθερότητα   διαστάσεων στις μεταβολές της θερμοκρασίας και υγρασίας του αέρα, είναι σημαντική.

Είναι γενικά γνωστό ότι ο πυρήνας από Hevea στο τριών στρώσεων μηχανικό παρκέτο είναι σκληρότερος από άλλα είδη που χρησιμοποιούνται στην αγορά, βελτιώνοντας τις φυσικέ και μηχανικές αντοχές .Ειδικά όταν η τελική επίστρωση είναι ξύλο Δρυός δημιουργείται  ένα σύνολο ομοιογενές με άριστες μηχανικές αντοχές και σημαντικό βάρος που δίνει εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα με την στιβαρότητά του στην πλωτή τοποθέτηση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα αντίστοιχα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν πυρήνα από Λεύκη ή Έλατο τα οποία υπολείπονται   σημαντικά σε φυσικές και μηχανικές ιδιότητες από τη Hevea (βλ. πίνακα)

HEVEA ΠΕΥΚΟ ΕΛΑΤΟ ΛΕΥΚΗ
Πυκνότητα 640 490 490 390
Αντοχή στην κάμψη Ν/mm2 119 100 78 48
Σκληρότητα  Janka N/mm2 44 30 27 21
Συστολή από υγρό σε 0 8 12,1 11,9 10,8


Η εταιρία TIMBERTOP® , της οποίας τα προϊόντα σας προτείνουμε, χρησιμοποιεί  αποκλειστικά στα τριών στρώσεων προγυαλισμένα παρκέτα της δύο στρώσεις (καρδιά και κάτω στρώση) Hevea με επιφανειακή στρώση ξύλου της επιλογής σας.

ΠΡΟΛΟΥΣΤΡΑΡΙΣΜΕΝΑ ΔΑΠΕΔΑ 3 ΣΤΡΩΣΕΩΝ - ΚΑΡΦΩΡΑ - ΠΛΩΤΑ - ΕΙΔΗ

ΔΡΥΣ TEAK BURMA DOUSSIE WENGE
MERBAU IROKO
Copyright © 2011 Data Wood All rights reserved.Powered by Softways S.A.